dijous, 20 de novembre del 2008

33 anys

33 anys fa que aquest personatge ens va fer el favor de morir, no es altre que Francisco Franco. De tant en tant penso el que van sentir els que van estar perseguits i torturats per aquest dictador, mal dictador. Va ser una lacra que avui en dia encara em d’aguantar, els seus deixebles encara mouen la cua impunement pels passadissos del govern espanyol. Gent com un tal Manuel Fraga, un personatge que és va fer farts de dictar sentencies de mort i que encara te la barra de passejar-se com si res. I la gent del PP, (fidels seguidors seu sota unes altres sigles) que encara és hora que és dignin a condemnar els actes de barbàrie que va fer aquest “home” ells que s’omplen tant la boca a l’hora d’exigir als partits bascos que condemnin els atemptats d’ETA. És que ells no van ser uns terroristes?
És que ells no van fer mal als republicans que molt democràticament van guanyar les eleccions a les urnes?
El seu va ser un regim totalitari on qui no penses com ell havia de morir. Va matar indiscriminadament a tot el que se li va posar al seu pas i va ser capaç de matar a gent innocent. Em vull la sang quan sento gent que diu que tenia coses bones, el recurs de sempre, els envasaments, us heu parat a pensar com els feia? La gent que va arribar a morir en les seves construccions i enterrats allà mateix en mig de la misèria?
Va abolir qualsevol forma de defensa dels treballadors, va prohibir parlar en català, i mil coses més. Va ser un regim catòlic, pròxim a l’opus dei.
Va ser un regim corrupte, com tots. Totes les propostes que s’han fet al congres dels diputats per condemnar o investigar qualsevol cosa referent a Franco han estat tirades enrere per el PP i aquest any IU va presentar una proposició parlamentaria per tornar a l’estat tot el que franco havia robat estan al poder i el PP s’hi va oposar i el PSOE va decidir que els seus vens fossin d’interès nacional, el que permet que la ciutadania els pugui visitar però continuen estan sota la tutela de la família franco.

4 comentaris:

Blai R.S. ha dit...

Cum laude Jordi!!!. Més clar impossible, una gran critica que més d'un s'hauria de mirar.
X cert, no m'havia fixat en el cartell, està molt currat.

Juan de Dios ha dit...

por desgracia este desgraciado y su sequito tardo demasiado en morir,demasiado.una critica jordi,no hay ningun dictador que sea bueno ni poco malo,son todos unos hijod de ..... que te quitan cualqier atisbo de libertad.muy bueno jordi y ademas bien explicado.
te doy una propuesta,hacer un post sobre los maquis.

jordimasfepesa ha dit...

ok juande, pròximament post del maquis.....
la paraula ho defineix "dictador"
amb aixó ni ha prou, és fa el que diu ell sense més.

Judith ha dit...

Molt ben dit!!!
Feia temps que no em trobava algú amb el mateix pensament. M´agrada com penses!