dilluns, 10 de novembre del 2008

el planeta en que vivim

Algun dia us heu parat a pensar el perquè de les desigualtats que hi ha al món?
món,Jo sempre penso que com pot ser que hi hagi tanta misèria a molts països del món, la resposta és molt senzilla i inhumana. Vivim en un món capitalista on hi ha moltes diferencies entre països rics i països pobres, estem a punt de fotre enlaire el planeta, i que pensen els països subdesarollats? Si tots estiguéssim igual aquest món petaria, ja faria temps que no existiria.
Vosaltres creieu que no és pot eradicar la fam al món? Creieu que amb els milions de dòlars que és gasten anant a fer tombs per l’espai no n’hi hauria més que de sobra per eradicar la fam i la misèria al món?
Perquè és fan les guerres? A part d’interessos polítics, també son per enriquir al països rics, sinó hi ha guerres l’industria armamentistica no creix, quan s’acaba una guerra algú a d’arreglar el país, i això crea feina al país vencedor que és el que normalment reconstrueix el país afectat.
Vivim en un planeta que tot és mou per interessos, i aquests interessos sempre son els interessos dels més forts. La crua realitat de la meva pregunta te una resposta molt fàcil, i és que hi ha tantes diferencies perquè a les grans potencies ja els hi està bé així. No seria sostenible que tot el planeta tingues el nivell de consumisme que hi ha al primer

8 comentaris:

Juan de Dios ha dit...

JORDI POR DESGRACIA tambien paises como cuba o los paises africanos donde mas hambre se pasa,como la india donde mas miseria hay y asi podriamos seguir,sus dirigentae viven acuerpo de rei con grandes cuentas en paraisos fiscales.les importa una mierda todo mientras ello se enriquezcan.en el otro post dije que viva la anarquia.tiene un porque.hubo hace unos años una oportunidad de que esta manera de vivir se llevase a cabo en barcelona,catalunya y aragon.no se si fue alla por el 1937 o 1938 en plena gurrea civil la anarquia reino en estos sitios.nadie mandaba,lo hacia el pueblo.no habia dinero y sabes como vivian?como una cadena de favores,tu me arreglas esto y yo que se hacer lo otro y asi.con este sistema la gente probo lo que era la carne por primera vez.sabes quie machaco a los anarquistas?los comunistas jordi,por intereses.ahora seria imposible hacer esto pero a mi me vale.todo esto en pequeño sitio como catalunya,imaginate en el mundo,se acabaria el hambre y la miseria pero eso no conviene no?
lo siento por la parrafada pero me emociono

jordimasfepesa ha dit...

m'encanta que opinis el que vulguis!!! soc democratic, crec...
La Anarquia, crec, que és més del que tu dius. El que tu dius està de collons però un poble on regna l'anarquia també hi han moltes injusticies. Llovors el que pot passar es que és faci la llei del més fort (que en certa manera és el que passa ara) i aixó passarà sempre!! el més fort és menjarà al més debil quan no el necessiti! es la llei del més fort, és l'explotació, es el capitalisme,... tot acaba més o menys de la mateixa manera.

Blai R.S. ha dit...

Es el problema de viure en un falsa democracia, m'explico. El sistema en que vivim esta dominat pels diners, i tot el que es fa (en gran part les lleis) venen motivades pels diners. Aquests diners son controlats pels bancs, i per tant els bancs son els qui governen, com a conclusió és pot dir que vivim en una DICTADURA FINANCIERA, i a partir d'aqui entre en joc el capitalisme i la globalització. Per tant, aquest sistema de votar cada un cert temps és una farsa xq els bancs controlen els governs (si voleu ya us ficaria exemples). De retruc l'altre conclusió que és pot treure es que AMB LA "DEMOCRACIA" NO S'ACABARA MAI LA FAM AL MÓN.

Blai R.S. ha dit...

Pel que fa a al que diu el Juande te tota la raó del món. Va ser a la tardor del 1936 que es va dur a terme la revolució anarquista, després de vencer als feixistes a Barcelona, conduida per la F.A.I. i la C.N.T. I va ser la única revolució veraderament obrera i social en la historia perque va beneficiar a tots el obrers mitjançant les col.lectivitzacions, i la dona per exemple no havia estat tant igualada amb l'home (per saber això no fa falta llegir, parlant amb la gent d'aquella época també es pot saber). Altres revolucions com la Russa no van beneficiar als obrers, és més, els va perjudicar, sobretot al camperol. Avui en dia pensar en fer això és una utopia, en gran part xq l'obrer d'avui no és el mateix que el d'abans i per la ignorancia de la gent. Però és que la "democracia" tampoc és la solució. A llavors, quin és el mollor sistema que beneficï a tots? No existeix

Juan de Dios ha dit...

grande blai.jordi lo unico que digo es que hubo una epoca que se pudo hacer y los mismos obreros,por ser de un partido, se encargaron de joder.los bancos son usureros y mafiosos,mientras ellos tienen beneficios que dan verguenza ajena.los demas se mueren de hambre.esto tendria que pegar un pet para que se solucionase y todo asi no lo creo.los trabajadores ,como he dicho antes,se preocupan ahora cuando les toca a ellos.si todos nos uniesemos y saliesemos a la calle cada vez que haya una injusticia la cosa cambiaria.cada uno va a la suya y cada vez mas pero es lo que hay.ahora los trabajadfores tienen cochazos y muchos viven por encima de su nivel.en el parking de casa(piso de proteccion que nos toco en un sorteo de 27 pisos para 3000 personas,mucha suerte)donde en teoria tendrian que ser gente humilde sin casi recursos o los justos,tendrias que ver que coches,mi corsita imaginate parece de museo.las cosas han cambiado la suerte es que aun hay gente,poca,como vosotros y eso da esperanzas

jordimasfepesa ha dit...

està clar que els obrers d'avui en dia no son el mateix. Primer perqué viuen sota el seu propi esclavatge (la hipoteca)i no poden fer res més que no sigui treballar, i treballar per pagar. M'he quedat de quadros al veure que a catalunya molt poca gent és podrà acollir a l'ajuda que permet aplaçar 2 anys la teva hipoteca, sabeu perque? la hipoteca a d'esser inferior a 170000euros!! aixó vol dir que la majoria de gent la te superior!!! que passa?? que hi ha molta gent rica?? no, tonta!! molta gent viu per sobre de les seves possibilitats!! conec molta gent que quan és compra el pis demanen més i és compren el cotxe els mobles,... peró que no han fet matematiques avanç??

jordimasfepesa ha dit...

i juande, aixó del pisos de protecció oficial és una farça!! com tu dius han de ser per gent que verdaderament els hi fes falta, peró mira per on, avanç de sortir a subasta ja n'hi han de guardats!!

Juan de Dios ha dit...

en el caso e cornella los pisos los sortean tipo loteria de navidad,si si con un bombo y bolas y es bastante legal.en otra promocion antigua mi novia se presento y no le aceptaron POR QUE NO LLEGABA AL LIMITE INFERIOR.pero no son pisos para gente sin recursos....llevas razon.en mi bloque tenemos arquitectos,gente con empresas....un poco vergonzoso