dilluns, 12 de gener del 2009

Palestina


Els iraelians han pasat de ser perseguits a perseguidors. Així començo a escriure el que penso. Cada noticia, cada imatge, cada dia estem amb el mateix. Pedres contra tancs.
No puc entendre com un poble que ha viscut el que ha viscut el poble jueu ara és capaç de fer el que està fent.
El poble jueu és un poble colonitzador, les nacions unides els van posar allà desprès de ser perseguits pels nazis, se ser gairebé exterminats. S’hem posen els pels de punta quan i penso. Però encara s’hem posen més de punta quan veig el que estan fent ells amb el poble Palestí, no te nom, no tenen vergonya, son uns “nazis”, alló pel qual ells van ser perseguits.
Prop de 1000 morts en aquesta ultima ofensiva contra ni 10 de la part Iraeliana. Això no és una lluita de igual per igual. Irael, el poble amic de EUA. Uns EUA que han armat fins a les dents els jueus.
Palestins, autoctons de la zona, ara veuen com uns forans els volen fer fora de casa seva per la força.
Jamas, partit, diuen, terrorista. No oblidem que van guanyar les eleccions democràticament. Terroristes de que? Ells defensen el seu estat a la seva manera, ells no tenen l’armament que tenen els Iraelians-eua, ells no poden fer ofensives com fan els altres, ells, ens agradi o no, fan la guerra a la seva manera.
No hi ha solució ha aquest conflicte, no hi és per què no interessa. Els Jueus volen el que no és seu, i els Palestins defensen el que és seu.
El món és de tothom, ara, no és pot pretendre que un poble que ha estat mitja vida en un emplaçament, marxi per què un ocupant el vulgui fer fora. Els Palestins lluitaran fins al final. “Se que segurament em mataran, però avanç jo em defensaré de la manera que faci falta. Per què mori jo que mori ell”.

7 comentaris:

jordimasfepesa ha dit...

mireu el videu del blog del xavi, es genial http://xaviernovell.blogspot.com/

Blai R.S. ha dit...

La veritat es que la cosa està molt malament. Un cop mes el peix gran es menja el peix petit, i que fan les grans potencies? Res. A l'Afganistan o a l'Irak si que enviaran l'exèrcit, pero a Israel pel que sembla res de res.
S'ha de dir que el jueus si son de Jerusalem. Quan l'Imperi Roma va conquerir Jerusalem, amb l'Emperador TIT, els jueus es van rebelar contra l'Imperi. Degut això van decidir, repartir als jueus per tot Europa i és a partir d'aqui quan comencen els problemes per als jueus, en el sentit que no son acceptats. El que va fer les Nacions Unides va ser tornar-los al seu lloc d'origen 20 segles mès tard.
Bon post si senyor, és important no oblidar el que està passant allà xq els atacs no paren.

jordimasfepesa ha dit...

collons Blai, ets tot un historiador. Aixó que dius ho vgaig llegir a la wikin, però clar, fà XX segles!! si ens regim per aquesta norma no se on aniriem a parar tots.
Estan duent a terme un extermini bestial i aixó no te nom!!

Judith ha dit...

Qui ho hagués dit que la història es tornaria a repetir?la manera en que ells van ser tractatsara ho apliquen als palestins.És una vergonya!

jordimasfepesa ha dit...

judith, venvinguda al blog!
com tu dius una vergonya, però més vergonya ésveure com els que hi poden fer quelcom no hi fan res per evitar aquesta autentica barbarietat

Judith ha dit...

Un plaer.un blog molt interessant.
Completament d´acord amb el que dius, Jordi.

Juan de Dios ha dit...

para mi es lo de siempre y lo padecen los de siempre ,el pueblo.aqui hay mas mierda de la que creemos.los iranies reciben armas de rusia y estos a su vez al pueblo palestino.los judios rteciben de los americanos.ambos desean que esto continue para poder vender mas armas.en cuanto porque no hacen algo las potencias?acaso hay petroleo en gaza?creo que no.les interesa la inestavilidad para ,tanto judios como americanos y rusos puedan seguir con su armamento activo.TRISTE EH Y MIENTRAS EL PUEBLO PALESTINO Y JUDIO SIGUEN PADECIENDO ATENTADOS Y EN EL CASO PALESTINO MILES Y MILES DE MUERTES DE PERSONAS QUE LO UNICO QUE QUERIAN ES VIVIR.

CERDOS,ASQUEROSOS,MAFIOSOS SON TODOS LOS PUTOS DIRIJENTES QUE SE APROVECHAN DE LA HISTORIA Y DE SUS LEJITIMOS O NO DERECHOS PARA PUTEAR A LA POBRE GENTE QUE ENCIMA QUE VIVEN EN LA MISERIA TIENEN QUE AGUANTAR QUE LOS ATAQUEN CON BOMBAS EN COLEGIOS,HOSPITALES....


PUTO DINERO Y PUTAS FRONTERAS QUE NOS ESTAN VOLVIENDO LOCOS A TODOS.CON LO FACIL QUE SERIA VIVIR,RESPETANDO CADA CULTURA,SIN PUÑETERAS FRONTERA NI BANDERAS.

FAMILIAS DESTROZADAS POR MEN A QUE ?ME PREGUNTO YO.VALE LA PENA?AL FINAL TENDRAN QUE LLEVAR AL PUEBLO JUDIO A UNA ISLA DESIERTA Y ALLI NO HARAN LO QUE ESTAN HACIENDO.