dilluns, 23 de febrer del 2009

L'església

La veritat és que no se per on puc començar. Sincerament crec que és la mentida més gran explicada mai a l’historia.

Desde ven petit t’ensenyen que l’església és un lloc de bé, on tothom va els diumenges a escoltar un capellà que explica la historia de la vida.

Amb el temps un va creixent i veu coses i llegeix coses i li expliquen coses que no fan més que desmuntar tota la teoria dels predicadors que cada diumenge intentaven enganyar-me.

Estic segur que en l’època en la qual diuen que va viure “Jesucrist” i va haver un home que sobresortia sobre els altres, una persona més intel·ligent, més hàbil, més astuta, però això sempre a existit fins a dia d’avui, hi ha persones que sobresurten de les altres.

Jo, entenc a la gent que necessita creure en alguna cosa física, entenc que hi ha gent que s’ha d’emmirallar i escoltar altre gent per poder tirar endavant, però cada cop em costa més creure que avui dia encara hi ha gent que necessita que aquest algú sigui l’església.

La seva historia ja fa temps que cau pel seu propi peu, ja fa molt de temps que el ésser humà actual ha evolucionat i ha pogut demostrar com és va crear l’univers. Durant molt de temps l’església a predicat coses que ni ells mateixos creuen, han fet creure als seus fidels que venim d’on ells diuen, ens han entabanat amb uns manaments que ni ells han pogut respectar.

L’església és un conte que ja fa temps que s’ha acabat, que no te sentit continuar. Durant molt de temps han manipulat a la gent, han comes infinitat de “pecats” que ja han estat demostrats, han comes abusos, físics i de poder, han manipulat la gent, estan en contra de l’evolució de la ciència i en contra de l’evolució del avenços mèdics i un llarg etcètera, i el que crec que és més greu, per culpa de les religions( entre elles la catòlica), s’han començat moltes guerres amb les conseqüents conseqüències.

Avui dia la fe amb l’església està en hores baixes, no sé si és perquè la gent ha obert els ulls, o si és per una altre cosa, però tot i això encara te massa poder subterrani i encara influeix en el benestar de molts països.

10 comentaris:

Blai R.S. ha dit...

JEJEJEJE Jo al llarg dels anys també he tingut una sensació com la teva. Diguem com de frustració alhora de pensar que hi ha gent que no nomes creu que venim d'Adan i Eva sino que a més a més intenta imposar aquestes ideas. Bon post si senyor!

PD: Merci pels anims! i haviem si et veiem pels criteriums del mes de Març, que el José diu que debutara a Montjüic

jordimasfepesa ha dit...

Crec que hi ha molta gent que sent això!
PD. de debutar el març res de res, avui he parlat amb el metge i m'ha dit que fins el dia de la visita(17 de març) res de res!

Judith ha dit...

Aquest tema de l´esglèsia el tenies pendent, eh? Es notava en l´últim que vas escriure, en el de l´Eluana...Bé, que puc dir estic completament d´acord, amb el que dius.
Ara bé, reconec que l´esglèsia està molt ficada encara entre nosaltres...i la trobo amb unes idees que no toquen gaire però tampoc me´n penedeixo d´haver-me batejat, ni de fer la comunió ni tots aquests...no sé com dir-ne.

Em sembla que aquesta vegada trobaràs poques contradiccions en aquest tema. Molt interessant, per cert.

jordimasfepesa ha dit...

cada un pensem el que pensem, entenc perfectament el que tu penses, és molt respectable.
Ara, jo em posso malalt amb l'esglesia i tot el que l'envolta, està plé d'incongruencies i de pensaments sense sentit.
Un capellà és com un venedor de cotxes que et vol vendre una xatarra de cotxe i et diu que és el millor que hi ha al mercat. No és creuen el que prediquen!
És patetic anar a un funeral i que diguin que deu s'ha emportat el difunt perquè li habia arribat l'hora d'anar cap al cel, o quan hi ha una catastrofe amb molts morts o una guerra i et diuen que deu està al servei dels creients i que sempre els protegirà!! Hostia! això és una cosa que no em cap al cap!
No se si m'explico?

Judith ha dit...

Si, si ,t´entenc perfectament, però així no t´han batejat per l´esglèsia? no has fet la primera comunió? No et casaràs per l´esglèsia? No t´enterraran per l´esglèsia?

Es clar que si! Si et paras a pensar en el sentit que té, no en té cap ni un.

Visca als lliure pensadors! Visca a en Pepe Rubianes, siguis o siguis!

jordimasfepesa ha dit...

si que m'ha batejat i també he fet la comunió! ar5a decideixo jo, avanç no.
De totes maneres hi ha molta gent que no creu en deu i es casa, per què? es una bona pregunta, no?
La majoria responen "tothom ho fa" o "ho faig per ell-a" que potser no els hi falta raó, però no deixa de ser una incongruencia.

Judith ha dit...

De cap manera defensaré el paper de l´esglèsia, però si que moltes coses ja les fem automàticament.

Bé, si mai veig un ciclista que es casa pel ritus hindú, sabré que ets tu...jeje tot i així no sé si tindrà massa validesa davant la llei. Hauríem de canviar tantes coses si no tingúessim el paper de l´esglèsia.

jordimasfepesa ha dit...

hindú? no, no! ni hindú ni res...
El que és trist és que una parella casada tingui més aventatges que una que no! però això ja és un altre tema

Judith ha dit...

Sí, amb això també tens raó.És un altre tema, però et pots fer parella de fet...almenys això és el que he sentit; llavors ja tens avantatges semblants a una família.
Bona sort!

Oriol Figuerola ha dit...

Tenen molta influència avui en dia, i tot i que el numero de "seguidors" han anat de baixa, crec que encara tenen poder suficient. PErò hi ha gent que necessita agafar-se a alguna cosa, i si els serveix per a sortir d'una vida "conflictiva" (això englobaria moltes coses), llavors està bé, però rentar el cervell a la gent .... això sí que no!!!

Molt interessant aquest altre blog teu Jordi, et felicito!