dilluns, 2 de febrer del 2009

Paràsits de cap de setmana

Mai a la vida m’hagués imaginat que escriuria sobre això, però crec que les coses s’han sortit de mare.
Em vaig indignar molt quan vaig sentir que un pobre pagès te que posar cinta aïllant a les esquelles de les baques per que el soroll que fan molesta a la gent que va a passar el cap de setmana al poble. També s’han queixat d’una cuba d’aigua que el pagès te d’alt de la muntanya per que els pobres animals puguin veure, i han dit que te impacte ambiental! Però perfavor!
I el que em va fer esclatar va ser veure com un avicultor de les terres de Lleida li fan tancar una granja de tres generacions per que els que van a passar el cap de setmana allà diuen que fa pudor. I un jutge ha sentenciat que te que marxar el pagès!
Clar que si! Ajudem aquesta gent pre potent, xabes, pixapins, camacos o com vulguin que se’ls anomena arreu de Catalunya? O potser que ajudem a la gent que ha viscut i que a treballat a la terra i per la terra?
Jo sóc partidari de carregar un carro plè de merda i escampar-la per allà on vulgui que visquin a la gran urbe, i que quedin negats d'aquesta mala llet que porten dins seu. Que és quedin amargats d'allà on han sortit i que deixin treballar i viure a la gent en pau.
Reflexionem tots sobre això i cap on estem portant al nostre país, un país tradicionalment dedicat al camps i la naturalesa i que ara veu com quatre paràsits, rics, i sense escrúpols volen passar per sobre de tot això..

10 comentaris:

Rosa M. ha dit...

Estic totalment d'acord amb tu, Jordi. A tots aquests "pixapins" se'ls hi hauria de dir que qui no vulgui pols no vagi a l'era, que ningú els ha cridat perque vagin a pagés a passar el seu "temps lliure" i que si hi van respectin el que és la pagesia. Jo sóc de pagés i m'indigna tot el que s'està fent en nom del progrés i dels "progressistes"

jordimasfepesa ha dit...

aquesta escrit me l'han publicat avui al diari el punt de girona!!

Juan de Dios ha dit...

yo soy un PIXAPINSy a mucha honra.me gusta ir a los pueblos para conocerlos y aprender de ellos.ahora gente INCIVICA,POCO RESPETUOSA Y QUE DAN ASCO DE COMO DEJAN LAS COSAS A SU PASO,ES VERGONZOSO.no hay que mezclar las cosas,hay de todo.vosotros mismos tambien podriais ser pixapins cuando visitais otros pueblos.LO IMPORTANTE ES RESPETAR AQUELLO QUE LLEVA AÑOS,SIGLOS...
PODRIAMOS DISCUTIR MUCHO SOBRE ESTE TEMA YA QUE MUCHOS PAGESES LOGRAN SOBREVIVIR GRACIAS A ESTE TIPO DE TURISMO Y QUE CONSTE QUE COMPARTO TODO LO QUE DECIS PERO TAMBIEN AHI BUENA GENTE Y RESPETUOSA.YO ESTOY CANSADO DE ESCUCHAR ESTA FRASE DE LOS PIXAPINS Y OS QUEDARIAIS ASOMBRADO DE GENTE DE PUEBLO QUE VIENE A CIUDAD LA DE COSAS QUE YO HE LLEGADO A VER Y NO LOS METO A TODOS EN EL MISMO SACO.

Rosa M. ha dit...

Hola Juan de, en realidad estoy completamente de acuerdo con lo que tu dices, y el matiz está en lo que para mi es un pixapi. Cuando hablo de pixapi no me refiero a toda la gente que va al mundo rural, que les gusta conocer su vida diaria y que la respetan y que además estoy contigo en que en muchas zonas este es ahora un medio de subsistencia para muchas familias. Para mi un pixapi es alguien que va a un lugar rural y como hay cosas que no le gustan o le molestan(llámale malas olores, ruidos de las campanas ...) pues pretenden modificar lo que ha sido una manera de vivir de hace siglos.
De la misma manera, también podríamos inventar la palabra "pixafaroles" si alguien de pueblo va a ciudad y como le molesta el ruido de los coches pretende que corten la circulación , por ejemplo.
Un saludo !

jordimasfepesa ha dit...

no ho entenguis malament juande, jo tinc molt clar qquan anomeno a algú pixapi, a qui em refereixo. I et juro que ho porten marcat al front.
Se perfectament que molts d'aquests pobles viuen del turisme de l'area metropolitana. El que jo vull dir és que s'ha de saber respectar! no pots pretendre canviar la vida d'un poble o d'una persona per tu està comode unes hores al cap de setmana. Jo sóc un pixapí quan vaig a la ciutat, ho sé, però mai pretendré canviar la forma de vida que hi ha a la ciutat. Simplement..

jordimasfepesa ha dit...

pensa que he tingut moltes discussions amb gent que com tu dius generalitza! i jo visc ara a girona i sóc de la provincia de bcn, per tant aquí sóc un pixapí.

Juan de Dios ha dit...

rosa buena tu aclaracion ya que creo pensamos lo mismo.yo soy de ciudad,por mi desgracia,y me encanta encontrar sitios donde se viva y no donde se duerma.NUNCA ENTENDERE A ESA GENTE DE FIN DE SEMANA QUE LE MOLESTA LAS OLORES,lo dejan todo perdido y encima se quejan.NO ME GUSTAN NADA!!!!
SALUDOS PARA TODOS.

Blai R.S. ha dit...

Ostia! quan hu vaig veure per la tele estava flipant, no em podia creure que uns pijo-domingueros fossin capaços d'arribar a aquests extrems. Jo també soc de poble (no el de Martorell eh) i entenc la indignació del Jordi, tenin en compte a més a més que l'Empordà l'estan destruint a base de camps de golf i urbanitzacions de luxe.

Judith ha dit...

No sé pas d´on surt aquesta gent...queixar-se per uns sorollets i males olors de no res. Aviat els hi molestarà els ocells com canten, fins i tot. Que consti que jo també sóc de poble.

jordimasfepesa ha dit...

doncs no m'estranyaria!
jo tinc clar que son una minoriai que la majoria van, passen el cap de setmna i punt. Com diu el Juande gràcies a ells la gent que te cases rurals i la gent de la costa viu gràcies, en part, a aquesta gent. El problema que sempre les minories son les que ho "xafen" tot. És patetic anar a buscar bolets un dilluns i veure la cantitat de merda que han deixat el cap de setmana, aquest és un exemple com n´hi ha mil.