dijous, 25 de juny del 2009

L’altre dia en van explicar una paradoxa, i la veritat és que dona que pensar, ja que te tota la raó del mon.
Aquí va:

“Un estranger arriba a un poblet d’alta muntanya en greus problemes econòmics entre els vilatans.
L’home arriba al petit hostal del poble i li diu a l’amo que vol veure les habitacions, i per demostrar-li que va de bona fe li deixa 100 euros al mostrador. L’home crida a la seva dona perquè li ensenyi les habitacions, mentre ho fan el propietari de l’hostal, endut pels deutes agafa els 100 euros i córrer a casa el carnisser i li paga els 100 euros que li deu, el carnisser amb aquests 100 euros córrer a casa del pagès que li subministra la carn i li paga 100 euros que li deu, aquest al mateix temps paga 100 al transportista que li porta els animals a la granja i el transportista quan cobra li paga 100 a una prostituta que està just a l’entrada del poble, i ella córrer a pagar-li a l’amo de l’hostal 100 que li devia per el lloguer d’una habitació.
L’amo de l’hostal deixa els 100 euros sobre el mostrador, el estranger baixa de veure les habitacions i diu que no li agrada cap i agafa els 100 euros i marxa.”

Que vol dir tot això? Doncs que si el diner circula no hi ha tants de problemes, els problemes venen quan queda parat a la butxaca d’alguns pocs.

1 comentari:

Judith ha dit...

Ostres quina història més bona...no l'havia sentit.
Sí que fa pensar, i tant!!!