dimarts, 7 d’abril de 2009

Ja no se que pensar...

NOTICIA APAREGUDA AL PERIODICO.
"Pfizer pagarà 55 milions pels experiments mortals a Nigèria
• La farmacèutica indemnitzarà les famílies d'11 menors per evitar el judici
• L'empresa va assajar sense permís un nou fàrmac contra la meningitis en 200 nens
EL PERIÓDICOKANO
Després de negar-ho durant més d'una dècada; d'afirmar que aquells nens no havien mort per culpa del seu fàrmac sinó per les malalties que en aquells temps, a mitjans dels 90, feien estralls entre la població nigeriana; de, segons van denunciar els advocats de les víctimes, dilatar i seguir dilatant el procés judicial fins al cansament, la multinacional farmacèutica Pfizer ha reconegut --almenys tàcitament-- que va actuar al marge de la llei quan el 1996 va enviar un equip a Nigèria a provar un medicament per curar la meningitis. La irresponsable gosadia de la companyia nord-americana, que va utilitzar sense permís 200 nens, va acabar amb la mort d'11 d'ells i tota mena de gravíssims problemes per als altres: ceguesa, sordesa, lesions cerebrals i paràlisi.Aquest reconeixement tàcit ha quedat consignat en la decisió de l'empresa, feta pública divendres, de pagar 55 milions d'euros --poc més de la meitat per a les famílies, i la resta, per a la reconstrucció d'un hospital-- amb la condició que els afectats retirin la causa. L'estat de Kano, d'on procedien tots els nens utilitzats en l'experiment, reclamava 2.000 milions, així que, almenys comparada amb els objectius inicials, la indemnització és exigua. Però la causa que va obrir més tard el Govern nigerià, en què demanava 7.000 milions, continua oberta.APROFITAR EL CAOSEl medicament s'anomenava Trovan. Era el 1996 i l'empresa que avui presideix Jeffrey Kindler va enviar un equip a la miserable ciutat de Kano amb la missió de provar-lo. El lloc estava sent assolat per una triple epidèmia de meningitis, xarampió i còlera, i hi havia centenars de persones amuntegades a les portes dels centres mèdics; els enviats de Pfizer van instal.lar un campament al costat d'un altre de Metges Sense Fronteres i van disfressar la seva activitat de missió humanitària. De la multitud aplegada davant l'Hospital de Malalties Infeccioses de Kano, van escollir 200 nens per portar a terme les proves; la meitat van ser medicats amb Trovan, i l'altra meitat, amb el fàrmac contra la meningitis d'una empresa rival. Els 11 nens van morir, i aprofitant el caos que regnava al país, els tècnics de Pfizer van agafar l'avió i van tornar a casa.Els pares, naturalment, no sospitaven ni tan sols que els seus fills estaven sent utilitzats per a unes proves farmacèutiques. El document que l'empresa va presentar davant el jutge, un suposat permís atorgat per la Comissió d'Ètica de Kano, va resultar fals: la comissió va ser creada un any després de les morts."

Després de llegir aixó jo ja no se que pensar, ja no se ni quí som, ni si som res.
Com pot passar això avui dia, i que aquesta colla de fills de puta paguin una multa i ja està, no ho entenc, no trobo pas les paraules per poder expressar el que sento.
Una profunda tristesa barrejada amb una gran indignació...

3 comentaris:

Judith ha dit...

És molt trist.Aquesta de la investigació farmacèutica és una realitat que existeix i passa totalment desapercebuda.
Gràcies per donar-li ressó.

jordimasfepesa ha dit...

jo quan vaig llegia aixó em va sonar a pelicula americana.
La veritat és que no pensava que avui en dia hi ha gent, ve gent no, cabrons capaços de fer això i que els govers facin ulls clucs i practicament passi desapercebut per els mitjans de comunicació.
Una cosa tan cruel com aquesta no és paga amb diners.
En aquests casos la vida val vida!!

Blai R.S. ha dit...

Ostres! si això es semblant al que van fer els nazis, i la història es torna a repetir.

Doncs NESTLÉ va fer una altre matança semblant a l'Africa matant a una generació sencera de bebes. Van regalar llet amb pols a les mares, en primer lloc, i desprès les obligaven a comprar aquesta llet a un preu abosiu que no es podien permetre. I com que els bebes ya sabien acostumat a la llet en pols que havia regalat NESTLE i les mares no podien comprar akesta llet el resultat va ser una matança brutal. (em sembla que més o menys va ser aixì)