dimarts, 13 d’octubre de 2009

Novel de que?

Quan ho vaig sentir vaig pensar: No pot ser!
Sí ve és cert que aquest premi cada cop ha anat a menys, posar el nom de Obama al costat dels galardonats, com el 1997 (mines antipersona) 1993 (Nelson Mandela) 1979 (mare teresa) 1977 (Amnistia Internacional) i més enrrere i potser oblidats com MartIn Luther King, UNICEF.
Un home (que no dubto de les seves bones intencions) que representa, i que per tant està d’acord amb la PENA DE MORT, AMB LES DESIGUALTATS EN EL MON, AMB LA TORTURA, AMB CONQUERIR EN COMPTES DE CREAR, AMB LA SOBREEXPLOTACIÓ DELS RECURSOS NATURALS, AMB LA EXTINCIÓ DE LES TRIBUS INDIGENAS, AMB LA TORTURA, AMB COMPRAR A D’ALTRES PAISOS LES QUOTES DE CONTAMINACIÓ I AIXÍ PODER CONTAMINAR MÉS, AMB NO RECONEIXER LES ATROCITATS QUE HAN FET, I SOBRETOT, EN SER ELS PRINCIPALS CREADORS DE LES GUERRES QUE HI HA EN EL PLANETA.
No pot ser que un home així pugui optar a un reconeixement com aquest, que pensaran els miler de milions de persones que han perdut algun familiar per culpa d’una munició americana?
Que pensaran? Clar, em direu que això és el passat i que no s’ha de mirar enrere!
DONCS S’HA DE MIRAR ENRRERE, PER SABER COM EM DE CAMINAR ENDAVANT!!

3 comentaris:

Judith ha dit...

Vaig pensar el mateix que tu...però no t'hi pensis massa.Tots aquests premis és pura política i interessos.
Es clar que té molt bones intencions, però el comparo amb l'Ang San Suu Kyu( ella em sembla que el va guanyar el 1996).Arrestada a casa seva pel seu govern militar i l'altre què? A la caseta blanca amb un milió com a premi...Que hi farem!

Saps què vaig sentir?
Es veu que li volien donar el premi nobel de la pau a l'Adolf Hitler molt abans del seu extermini, t´ho imagines?!!!
Tot està polititzat.
Em fa pensar amb els premis d'Asturies de la gran "Espanya"jejeje.Que li donen al premi al sr. Fernando Alonso sense haver guanyat res.I més tard, per les queixes al Gran Shumacher pels seus 7 títols.
El món està ple de bojos que manen.

jordimasfepesa ha dit...

Ja se que son premis polititzats (com tots i tot) però...
per cert mireu això!
http://www.facebook.com/inbox/readmessage.php?t=1242633829742#/group.php?gid=177108822655&ref=mf
Bin Laden premi novel de la pau!!!

Daniel Zurita ha dit...

És un Nobel preventiu...

Jo basant-me sobretot en la ideologia dels autors a els que es dona el Nobel d'Economía he deixat de fer cas a aquest premi.

Ho trobo vergonyos.

Salutacions Jordi.