dijous, 27 de novembre del 2008

Manipulació

Ja fa molt de temps que sento als mitjans de comunicació espanyols dir autentiques barbaritats. Em sap molt de greu que la resta de l’estat espanyol tingui una visió molt equivocada per culpa de la manipulació que els mitjans de comunicació fan.
Com poden atrevir-se a dir que el castellà és un idioma perseguit a Catalunya? Escoltant tertúlies radiofòniques a la cope m’he sentit ofès, mirant molts programes de tertúlies a tve, tele5 i antena 3 he aconseguit entendre perquè som tan mal vistos els catalans fora de Catalunya.
Durant anys i anys han estat fent una campanya en contra del catalans que actualment ha arribat a nivells insospitats, que si perquè defensem el català? Faltaria més, el català desde temps remots ha estat una llengua prohibida i perseguida, per que no la podem defensar? Heu de pensar que la llengua d’un poble és un símbol molt important, com a vehicle de comunicació i com a cultura, i un poble sense cultura és un poble pobre.
Que no som solidaris? Mare meva, si un poble ha demostrat ser solidari a la península aquest ha estat el poble català, i la prova la tenim en la diversitat de gent que hi ha d’arreu d’espanya que va venir a cercar una vida millor aquí.
L’inmigració. M’encanta veure nens africans, marroquins i d’altres nacionalitats parlar amb català. Crec que aprendre i respectar la cultura dels llocs on vius és un símbol inequívoc d’integració. Clar que hi ha gent que no s’integra! Però d’aquests n’hi ha de tot arreu!
Un dia vaig sentir en una tertúlia de radio com un miserable Jimenez Losantos deia que els catalans érem uns terroristes i uns separatistes, mare meva! Aquesta lacra de gent no és mereix res, només manipulen i insulten per ser protagonistes. Que te a veure que alguns catalans volguem la independència del nostre país a que siguem terroristes.
Hi ha una manera d’aconseguir les coses, i no és altre que la via democràtica, però democràtica per tothom, no només per uns...

17 comentaris:

Juan de Dios ha dit...

creo que lo de la cope es simplemente dinero dinero dinero.la extrema derecha no tiene ningun medio de comunicacion y ya lo a encontrado.en lo otros medios son de madrid nada mas que decir.yo jordi no creo en las fronteras ni en las banderas,creo en la gente en su cultura y tradicion.yo soy catalan y no hablo catalan porque en su dia un iluminado se reia de como lo hablaba,eso me creo ese problemilla de pequeño y ya ves.me encanta ver gente que quiere su tierra y que lucha por su independencia lo que no me gusta es que algunos se aprovechen de este sentimiento

Juan de Dios ha dit...

soy un loco de la historia de irlanda y alli se implicaron todos,politicos,artistas,la iglesia y el pueblo.por desgracia o no aqui no teneis esa coexion.el dia que se consiga habra independencia,pero sigo viendo muchos intereses

jordimasfepesa ha dit...

el que em dius tu sobre que la gent s'enriu de com un pot parlar en català crec sincerament que s'ha se dsaber quan una cosa és fà per humor i quan és fa per fer mal. En quan el que dius sobre els interessos totalment d'acord, jo era militant d'ERC, ara desde fa uns 3 anys ja no ho sóc,m'han demostrat que primer son ells i despres ells un altre cop.

jordimasfepesa ha dit...

Per cer Juande si t'agrada l'histori d'Irlanda mira la pelicula "en el nombre del hijo" es una gran pelicula, de veritat, si la mires ja em di´ras el que!

Juan de Dios ha dit...

jordi por eso lo decia y creo que este grupo esta haciendo mucho daño a gente como tu.yo conoci a tarda y la verdad pocos tiod hay como ese que se interesa por la gente.capullos hay en todos lados pero los peores los que juegan con los sentimientos.lo de el catalan ,a un crio aunque sea de broma eso le queda pero poco a poco trato de corregirlo ya que soy un enamorado del catalan pero poco a poco

jordimasfepesa ha dit...

La veritat és que veure tots els interessos que hi havia em va fer molt de mal. Jo tinc unes idees i les defensaré sempre, i si les meves idees les comparteix poca gent doncs a mi m'es igual, a ells no, ason capaços de canviar les idees d'un partit historic i quesempre a lluitat per les llibertats del poble, doncs ells les canvien només per interessos propis

Blai R.S. ha dit...

Yo sóc estudiant de batxillerat nocturn, aquest és el tercer any, i com és "logic" també he fet la E.S.O. Durant els anys que he estat "estudiant" E.S.O la majoría dels alumnes eren castellanoparlants i la majoría de professors explicaven la lliço en castellà, i quan algun "il.luminat" volia fer la clase en català els alumnes castellanoparlants feien tot el possible per a que el professor la fes en castellà (normalment no hu aconseguien). Molts d'aquests eren incapasos ni tan sols de parlar el catala a classe de català!!!. Pel que fa aquests any nomès he de recuperar dues assignatures, però l'any passat feia 8 assignatures de les cuals sis s'explicaven en castellà. A mi, la veritat, és que més igual en quin idioma s'expliqui la lliço m'entres el mestre s'expliqui bé, però es que el que veritablement em toqua el collons (i per això la parrafada anterior) és que hi hagin alguns fills de puta que afirmin que el catala està perseguit fins i tot a les escoles quan la gent parlar amb l'idioma que vol.
Això és un exemple de com funcionen les coses i per corroborar el que dius.

Juan de Dios ha dit...

jordy si te gusta el tema mirate por favor MICHAEL COLLINS.es una obra maestra que seguro que te va a encantar.es la historia de como consiguieron la independencia.en el nombre del hijo CLARO QUE LA HE VISTO.LO DE BOBBY SANDS INCREIBLE!!!TENGO UN LIBRO EL CUAL NARRA EN SU DIARIO SUS ULTIMOS DIAS.ESPELUZNANTE.SI VES LA PELI YA ME DIRAS.TAMBIEN ESTA BLOODY SUNDAY,UNA DE LAS MEJORES PELIS PARA VER COMO LOS BRITANICOS HAN HECHO LO QUE LE HAN DADO LA GANA

Blai R.S. ha dit...

Pel que fa al tema dels nacionalismes i independentismes (TOTS) penso que sòn un obstacle per a la societat, igual que les religions, perquè el nacionalisme o patriotisme es l'estupid sentiment de pensar que "yo" sòc millor que "tu" pel simple fet d'haver nascut en un lloc determinat, i x tant si no ets d'aquest lloc determinat o no et sents d'aquest lloc determinat ets pitjor que el patriotic (no se si me explicat bé???).

jejeje Juande llevo dos años estudiando para el trabajo de recerca los mas de 500 años de historia de Irlanda (colonizacion, revoluciones, guerras, terrorismo) algun dia podriamos hablar largo i tendido acerca de esto, ya q hoy en dia no hay mucha gente interesada en hablar de estas cosas.

Blai R.S. ha dit...

x cert (i ya em callo xq m'estic fent una mica pesat) si us voleu indignar de veritat aneu a youtube i mireu videos de ZPMIENTE o de JUANEMPECINADO i veureu el que és manipulació.

jordimasfepesa ha dit...

crec que vas molt equivocat amb el tema dels nacionalismes i independentismes Blai. per a mí no és res del que tu dius.
Primer de tot, és català qui se sent català.
segon, si jo vull la independencia del meu pais és perque no me sentit mai espanyol, és un sentiment i com a tal és molt dificil d'explicar. A mi ningú m'ha inculcat com tinc que pensar, penso auxí perque les circumstancies, la vida, el que he llegit i vist m'han portat fins aquí.
tercer, jo mai m'he sentit millor que un altre que no sigui català, al contrari, penso que tothom pot ser d'on vulgui, però no per ser d'un lloc ets millor que un altre.
No se si m'he explicat prou bé

Blai R.S. ha dit...

Jordi, molts dels nacionalismes s'inventen la seva propia història per glorificar-se. Els nacionalismes divideixen a les persones (i x això hu comparo amb les religions), molts dels integrants són uns fanàtics, amb la qual cosa s'arriba a l'insult i violencia (cas dels nacionalistes de la COPE). Els nacionalismes tenen més interes en la bandera que en el bé de les persones i els seus arguments no s'aguanten per enlloc. Quan discuteixo d'això amb nacionalistes d'un i altre banda uns em diuen que yo sòc de Ciutadans o del PP i els altres que sòc d'ERC perque ya no saben que dir i van al recurso facil. Yo no em sento espanyol, em sento català i sempre hu defensaré, ara bé, hi han coses més importants que una bandera.

Equivocat???, nomès dic el que veig

jordimasfepesa ha dit...

Doncs el dia que vulguis en parlem,
els nacionalismes no son per a res el que tu dius. Que l'actual gent que representen aquesta ideologia o expressi aixi no vol dir que sigui així.
Jo soc independentista però no a qualsevol preu i de qualsevol manera. Penso en una manera de fer les coses diferent, molt diferent a la que pensen els actuals governants. Però aquesta manera de pensar no interessa. Jo crec en la politica de proximitat, en el dia a dia de la gent, en estimar i respectar la cultura del meu pais sense menysprear les altres, però cuidant i molt la meva. Crec en la cultura de crearen comtes de conquerir, en la educacció, eina clau en el desembolupament sostingut de qualsevol nació

Juan de Dios ha dit...

si aceptais mi opinion creo que los 2 teneis razon aunque mi punto de vista se acerca mucho al de blai.yo creo que tu jordi eres el ejemplo de una persona que quiere a su pais y lo quiere como tal,un pais,pero no a cualquier precio.como tu deverian ser los politicos pero por desgracia....
blai lo mejor que te pueda pasar en esta vida es que nadie adivine de que palo vas,eso dice mucho a la hora de hablar con objetividad.creo que blai acierta mas en como es ahora las cosas y tu jordi como deverian ser.seguir discutiendo que uno asi aprende y ah blai ya parlarem de irlanda

jordimasfepesa ha dit...

Clar que accepto la teva opinió!
m'encanta discutir amb gent que argumenta les seves respostes, hi ha molta gent que diu "no" perquè no! i aixi és molt aburrit discutir.
Tot punt de vista basat en un argument per a mi és valid, una altre cosa serà que hi estigui d'acord.
DE jove en deien que quan anes creixent ja canviaria la meva manera de pensar, però mira per on no ha estat així. Cada dia que passa les meves idees estan més aferrades a mi.
CONSTRUIR I NO DESTRUIR

jordimasfepesa ha dit...

Clar que accepto la teva opinió!
m'encanta discutir amb gent que argumenta les seves respostes, hi ha molta gent que diu "no" perquè no! i aixi és molt aburrit discutir.
Tot punt de vista basat en un argument per a mi és valid, una altre cosa serà que hi estigui d'acord.
DE jove en deien que quan anes creixent ja canviaria la meva manera de pensar, però mira per on no ha estat així. Cada dia que passa les meves idees estan més aferrades a mi.
CONSTRUIR I NO DESTRUIR

Blai R.S. ha dit...

Ok! Sempre és bo poder debatre i arribar a conclusions