dissabte, 6 de desembre del 2008

Tabac, publicitat i crisis

Duran molt de temps en aquesta societat és va estar fomentant a través de campanyes publicitàries i a treves d’enganys l’ús del tabac.
Quants anuncis és van fer, quants famosos sortien per la tv fumant i fent creure que allò era glamoros? Jo recordo quan tenia 14 o 15 anys que anava a l’institut, si fumaves eres el rei!!
Durant molts i molts d’anys el govern va fer els ulls clucs davant d’aquesta problemàtica, per què? Molt senzill. Pel impostos derivats del tabac.
Han passat ja molts anys i ara han vist que els beneficis que va tenir el govern, ara s’han vist més que sobrepassats amb el que s’ha de gastar la seguretat social en curar a tots els malalts derivats del tabac.
Aquesta és una de les manipulacions i paradoxes que passen quan els interessos econòmics passen per davant de les persones.
Ja se que a ningú se li va posar una pistola a davant i se li va obligar a fumar, però la publicitat va tenir-hi molt que veure. Al llarg de la història hi ha hagut campanyes molt agressives i aquesta n’és una. Mostres n’hi ha un munt, avui dia els governs i les tv fan autèntics enganys per que la gent és distregui i no pensi en els problemes reals de la vida.
Cada un te el dret de veure i de parlar del que vulgui, però considero molt trist que en qualsevol tertúlia de qualsevol empresa el tema principal siguin els programes del cor o els sow bistnes del dia avanç i que la gent no parli de la situació en la qual ens trobem embarrancats. Una de les respostes és que “prou malament estem com per preocupar-nos d’aquestes coses, això no és cosa nostre” doncs si no és cosa nostre ja m’explicareu qui ho solucionarà! O una altre frase “ si tenca la fàbrica tinc 2 anys d’atur i a viure la vida 2 anys” l’autentica crisis arribarà d’aquí uns 2 anys, quan tota aquesta gent que ara és queda sense feina i te 2 anys d’atur és quedi sense prestació d’atur, llavors ja m’explicareu com ho faran si el govern no és capaç de tornar a crear ocupació...

2 comentaris:

Juan de Dios ha dit...

JORDY TOTA LA RAO.ES EL QUE DEIA YO.ARA ELS TRBALLADORS YA NO SON ELS DE ABANS.YA NO NI HA GENT COM TU QUE LLUITA PER UNS IDEALS(YO SE QUE A CGT O CNT NI HA)ARA NO PREOCUPA YA EL TEU TREBALL SI NO EL COTXE,LA PANTOJA DE TORN O ELS MOBILS.ELS GOBERNS ENS TENEN COM ELLS VOLEN,COMO CORDERITOS,MENJAN DE PRODUCTES TELEVISIUS Y GAIREBE SENSE SENTIR EL QUE PASSA FORA.

BON POST
PD fa temps,molt que no escribia en catala,perdona el meus errors

jordimasfepesa ha dit...

m'en alegro molt que ho facis i no et tinc que perdonar res!! faltaria més!!
mira, jo sóc el president del comité de la meva empressa i et podria explicar 1000 casos!