dimecres, 11 de març del 2009

Crisis: culpables i mentiders

Crisis: culpables i mentiders

Ja fa dies que els responsables d’aquest país i del mon sencer parlen de crisis. Jo em limitaré a parlar dels motius que han dut a la crisis a casa nostre.

Fa pocs dies va sortir a la llum l’escàndol del forum de les cultures i la manera com es va malversar milions i milions d’euros. La majoria de les obres del forum estaven inflades un 80% del preu inicial, uns sous alarmants d’uns directius que ens volien fer partícips de totes les cultures del mon, unes indemnitzacions desorbitades,... Tot això pagat amb diners dels contribuents, nosaltres.

El senyor José Montilla vol abaixar o congelar els salaris dels funcionaris, i el seu? I els dels càrrecs del govern? I els parlamentaris? I tots els titelles que hi ha a la Generalitat que s’en riuen de nosaltres cada vegada que pugen a l’estrada a debatre unes mesures per paliar a la crisis i que ni ells mateixos es creuen?... Tots aquests salaris els paguen els contribuents, nosaltres.

Els euros i euros que s’estan malversant en gairebé la totalitat dels ajuntaments d’arreu,
Els tractes de favor que és fan i els desgavells que hi ha dintre dels consistoris, les poques ganes amb les que entren equips de govern als ajuntaments i que l’únic que van és a omplir-se les butxaques. Son molts i molts els diners que van a parar a les butxaques de molts aprofitats! Tots aquests diners son dels contribuents, nostres.

El sistema de la seguretat social fa pena, pena de la grossa. Si et quedes a l’atur en principi entres a una bossa de treball, que et diuen que ja et trucaran, truquen? No.
Ara una nova normativa per fonamentar més la ganduleria, es podrà fitxar l’atur desde casa! No ho entenc, la feina d’un aturat es buscar feina, no estar a casa. Tots aquests diners i temps que perden aprovant tonteries com aquesta son dels contribuents, nostres.

Els bancs, uff! Ara els pobres necessiten ajudes dels governs per poder tirar endavant, ells que son de les poques empreses amb beneficis, ells que ens han collat fins l’últim euro amb interessos dels nostres préstecs i hipoteques. Ara el govern els “injecta diners” Nostres!


La corrupció, una altre font d’ingressos d’uns pocs i la ruïna de molts. Els “favors” dintre del ajuntament, consells, diputacions i la Generalitat. Un pobre pagès es ven les terres de tota la vida a un misteriós comprador que les hi paga “bastant bé” i que curiós que desprès aquest misteriós comprador les ven a l’incasol per un preu desorbitat. Resulta que ell ja li havia dit un pardalet que allò seria comprat per l’incasol. Amb diners dels contribuents, els nostres.


Que no ens prenguin més el pel, que els principals culpables d’aquesta crisis son ells, els que, això si, anirem tots a votar en els pròxims comicis. Ha de sortir alguna altre manera d’entendre la política, gent que estigui per al poble i no per a omplir-se les butxaques, gent que tingui veritable esperit de país i no uns escalfa cadires com els que tenim actualment!

6 comentaris:

Blai R.S. ha dit...

Jo penso, i em sembla que ja ho vaig comentar algun cop, que no estem en una democracia sinó en una dictadura financera/economica. El fet que els qui tenen el poder es moguin per interesos economics, motivats per les multinacionals, fa que es donguin akestes situacions que tu dius.
No obstant, si per democràcia senten que el sistema s'ha de moure d'akesta manera jo odïo la democàcia i x tant la millor manera és no votar, o el que és el mateix no rebaixar-se als peus dels polítics, no donar-los més riqueses.

jordimasfepesa ha dit...

tens raó, però els politics , encara que voti poca gent , sortiran escollits igualment.
Mira el que ha passat al pais basc, no es una dictadura, han fet fora un partit(t'agradi o no) per poder fer fora el pnv del govern.
Això és una dictadura adaptada al temps en el que vivim.

Judith ha dit...

Tots els polítics són dolents.No n´hi ha cap que valgui una mica.Potser al principi, venen bones intencions però llavors, allà dins deus tenir tant poder al teu abast que et deus tornar una mica egoista, suposo.

Quan s'acosten eleccions sempre penso, no aniré a votar, no hi ha cap partit que em faci el pes. Però després em venen al cap totes aquelles dones que van lluitar perquè tinguéssim dret a vot...i al final i vaig encara que voti en blanc.

No t´oblidis dels constructors, Jordi. Aquests també són un dels culpables de la crisi.La gent s'ha volgut enriquir ràpid i amb la feina mal feta. Per això ara patim les conseqüències.

Judith ha dit...

P.D. me'n oblidava!!!
Això del finançament és una presa de pèl.
Ara si ja he acabat.

oscar ha dit...

Molt bo jordi.
Aquesta gent mai en te prou i no paren mai peti qui peti, els importa el seu ben estar i no pas la millora de la societat.
El capitalisme acaba tots els recursos.
Salut jordi.
Ja ens veurem en alguna carrera.

jordimasfepesa ha dit...

el finançament!!! ja ja ja ja!!!
això és la gran pressa de pel! la data limit era l'agost i mira on som, tornarà a passar l'estiu i estarem igual o pitjor!